Hooien, Wandelen, En het plan voor mijn laatste twee weken
Dinsdagochtend zijn we naar de supermarkt geweest. Dat was wel even goed! We konden met één van de buurmannen meerijden naar de stad en weer terug. Die middag zijn we om half 2 ongeveer begonnen met werken. Dit keer moesten we hooien op één van de property´s hier in de buurt. Een of andere tractor maakte balen van het hooi. En die balen moesten wij op een trailer tillen die achter een auto hing. Deze auto reed dan weer naar een opslagplek waar de hooibalen weer uitgeladen moesten worden. Die hooibalen waren best wel zwaar! Haha! Maar ik vond het eigenlijk wel leuk ook om te doen! Het was heel warm en benauwd, die avond was er dan ook regen voorspeld. We waren om 5 uur-half 6 klaar ongeveer, en niet lang nadat we klaar waren begon het te regenen! Dus dat was wel mooi! Want die hooibalen moeten natuurlijk overdekt liggen voordat het gaat regenen!
Na het hooien zijn we naar ´het hok´ gegaan van deze lui hier. Haha hoe geniaal is die plek! Het is gewoon buiten, maar aan drie zijden afgesloten met schotten en palmbomen. Er is een openhaard, er is een keukentje, er is elektriciteit, er zijn drie grote leren banken, tafeltjes, een picknicktafel, een opgezet schaap, een dartboard, en trots werd me verteld dat er binnenkort een pooltafel zou komen. En dat staat allemaal buiten, wel overdekt met golfplaten (volgens mij heten die dingen zo), houten snippers op de grond. Echt geweldig!! Nu ook met een aantal hooibalen erbij, echt het ideale stekkie voor deze jonge jongens van tussen de 50 en 75. En daar zaten ze dan lekker bier en wijn te drinken, een pijpje te roken, en te genieten van de buitenlucht. Het is echt heel vet in elkaar gezet! Er werd pizza geserveerd, en dat kon er zeker wel in na het zware werk. Hmm… Alleen toen werd ik nogal lek gestoken door een stelletje gemene muggen. Ik heb er nu een stuk of 12 op mijn enkels, een stuk of 8 op de rest van m’n benen, en nog een paar leuke op m’n armen en vingers. Op een gegeven moment wilde ik dan ook graag terug naar ons huisje. Ik bedoel, het is een geweldige plek daar, maar al die praatjes tussen die nieuw-zeelandse boeren hier, dat gaat over van alles waar ik niks vanaf weet. Dus terug in ons huisje met het knusse geluid van stortende regen op onze zolderdaken, kwam er weer een eind aan deze dag.
The next day stonden we 9 uur ‘s ochtends weer fris en fruitig te wachten op ons werk. Maar Geoff kwam naar ons toe dat we niet hoefden te werken vandaag, omdat we gister veel te hard hadden gewerkt! Haha! Dat vond ik onzin, dus ik zei dat we gewoon zouden werken. Maar toen heeft hij ons stiekem een heel makkelijk klusje gegeven. Wat dode bloemen wegknippen. Daar waren we dus in een half uur mee klaar, en Geoff was nergens te bekennen. Dus helaas moesten we toen wel stoppen met werken! Haha! Die muggenbulten zaten me ondertussen trouwens behoorlijk dwars. Ik word er klein beetje gek van eerlijk gezegd! Maar ja, dat gaat in een paar dagen ook wel weer over. In ieder geval hebben we uiteindelijk besloten om een wandeling te maken. Het waaide heel hard deze dag, en ook al had ik wel zin gehad om te kayakken, ik denk dat we al om zouden slaan in de eerste paar meters! Haha het meer ziet er nu meer uit als een woeste zee! Maar voor een wandeling maakt het gelukkig niet uit hoe veel wind er is. We hebben een mooie wandeling gemaakt, en ik was vooral blij met wat afleiding zodat ik niet aan mijn muggenbulten hoefde te denken, haha! We zijn langs een ander meer gelopen, over wat heuvels en door wat heide en bossen. Uiteindelijk zijn we een vriendelijk schaap tegen gekomen, die zonder enige woorden ons duidelijk maakte dat hij onze gids wel wilde zijn. Gelukkig als een vrije ziel huppelde dit schaap voor ons uit, af en toe wachtend en omkijkend of dat we niet iets harder konden lopen. Haha! Dat heeft hij ongeveer voor een uur volgehouden, totdat hij de verleiding van een groener weiland verkoos boven ons zanderige wandelpad. Daarna waren we op ons zelf aangewezen en dat ging natuurlijk niet lang goed. Het wandelpad stopte en het enige dat daar nog was, waren twee knorrige boeren en driehonderd schapen die onze kant opgedreven werden. Haha, wij wisten ons enigszins hier langs te wurmen en hebben de knorrige boeren aangesproken. Zij hebben ons na wat gemopper de juiste richting op gewezen. Ook al vertrouwde ik ze niet volledig: We moesten dwars door drie weilanden, over drie gates springen en werden aangestaard door een heleboel paarden; uiteindelijk kwamen we op het goede pad uit!! Dus dat was mooi. Wij hebben onze wandeltocht voortgezet, en kwamen na een aantal uur veilig terug in ons huisje. Daar hebben we gerelaxed totdat het diner weer voor ons klaarstond. Haha sorry, dit is echt zo veel luxe! Het is niet te geloven! Ik heb nog wel al mijn komende bussen en hostels geboekt. Als ik hier klaar ben met wwoofen, heb ik namelijk nog maar anderhalve week over! Dus dat moet ik even goed plannen! Maar alles is geregeld nu. Ik heb weer veel verschillende mogelijkheden bekeken, maar nu heb ik denk ik de goedkoopste en leukste gekozen. Eerst twee nachten naar Tauranga, daarna 3 nachten in Mount Maunganui, waar ik de legendarische dag van 17 maart zal doorbrengen, door naar Auckland voor twee nachtjes, zodat ik alles kan regelen wat er nog te regelen valt, drie geweldige dagen naar the Bay of Islands en het Northland met Stray, waarna ik nog één dagje heb om bij te komen voordat mijn vliegtuig vertrekt 24 maart.
De laatste vier dagen van het wwoofen, waren ook heel erg relaxed. We hebben helemaal niet zo hard hoeven te werken. We hebben nog een paar uurtjes moeten hooien, en verder veel dode bladeren en bloemen weghalen, en rotte appels, peren en pruimen oprapen. We hebben wel heel veel regen gehad. Dat was wel balen! Want ik werd steeds beter in tennissen haha! Maar met die regen was het niet echt geweldig om naar buiten te gaan, en dus zijn we veel binnen gebleven. Best jammer! Heb me zelfs een beetje verveeld laatste dagen. We hebben ook geen eten meer, het brood is op, en Geoff heeft ook niks meer. Als avondeten nog wel hoor, haha, maar geen brood dus of snacks of iets. Dus ik heb de hele tijd honger! Haha!! Ik probeer af en toe een appel of peer te plukken uit de bomen maar vaak zijn ze nog veel te zuur!
Dus uiteindelijk is het misschien wel goed dat we morgenochtend vertrekken. Dan is het dinsdag, dus zijn we hier een week geweest. Het was zeker een goede week!! We hebben nog een mooie wandeling kunnen maken zaterdagmiddag, langs het meerJ Daarna was er hier (in Geoffs tuin) een bruiloft! Echt vet druk, maar wij zijn verder niet echt erheen gegaan. Want iedereen had deftige kleding aan enzo, en wij zouden nogal opvallen als we daar tussen zou gaan lopen met onze simpele backpackerskleding!
De muggen zijn gebleven, en daarmee mijn muggenbulten ook. Gelukkig heb ik nu wel wat manieren uitgevonden dat ik er niet helemaal gek van word. Zo wikkel ik een koude natte handdoek om mijn benen als ik ga slapenJ haha dat helpt echt! En gelukkig is het sowieso niet echt koud meer ’s nachts.
We hebben nog wat incidenten gehad met vogels in huis. Regelmatig raakt er een vogel verdwaald en komt het in ons huisje terecht. Het raakt dan nogal in paniek, en gaat als een gek heen en weer vliegen. Dat is echt zwaar iritant!! Haha, ze poepen zelfs gewoon in ons huis! Echt niet beleefd. Op een avond dachten we dat er weer een vogel zat, maar toen ik in mijn slaapkamer kwam, zag ik dat dit getsjirp niet van een vogel kwam maar van een huge sprinkhaan!! Zo’n heerlijke grote groeneJ We hebben hem gevangen en buiten los gelaten. In principe ben ik nu wel gewend aan grote insecten, want we hebben nu ook een spinneninvasie!! Spinnen en spinnenwebben overal!!
Wat ik wel jammer vind, is dat we niet echt goede gesprekken met Geoff hebben gehad. Op de één of andere manier sloot hij zich toch een beetje af voor ons. Hij is ontzettend aardig, maar het is dus meer de bedoeling dat wij in ons eigen huisje eten enzo! Dus we spreken hem nooit echt goed. Terwijl het doel van het wwoofen voor mij toch ook wel was, om wat meer contact te leggen met Nieuw-Zeelanders zelf.
Maar goed, zoals ik al zei, ik heb niks te klagen. Het was een heerlijk rustig weekje. Echt goed om even niet in een hostel te zijn, maar gewoon een eigen ruimte te hebben. En tja, de herfst is hier begonnen, dus dat het nu vaak regent is misschien ook niet zo gek. Ik hoop in ieder geval dat de zon mij de komende twee weken nog af en toe komt opzoeken!
Lieve Isha!!
Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik bedacht me net dat ik je heb gesmst naar je nederlandse nummer dus dat komt waarschijnlijk niet aan.. Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad!
Tot over heel snel! Love you!
Lotte