ishapersoon.reismee.nl

Het wwoofen is begonnen

Zaterdagavond ben ik uit geweest met Laura en Johanna, de twee Duitse meiden van werk. Het was wel een goede avond! Voor het eerst in Nieuw-Zeeland heb ik echt kunnen dansen haha! En het was ook zeker gezellig. Ik kreeg alleen steeds meer keelpijn, en ik was dus ook wel weer blij toen ik in m’n bed lag. De volgende dag heb ik heel rustig aan gedaan en heel veel thee gedronken. Ik moest nog even mijn was doen en mijn tas inpakken, en voor ik het wist verliet ik de volgende dag dit hostel waar ik het 6 weken had uitgehouden.

Maandagochtend kwam ik aan in Rotorua. De reis erheen was al erg verrassend, want toen ik ´s ochtends vroeg in de bus stapte zat daar heel toevallig Laura van werk in de bus! Haha! Dat was wel echt even toevallig! Ik wist wel dat zij ook weg zou gaan maandag. Maar zij ging naar Auckland, dus ik had er niet aan gedacht dat dat eventueel dezelfde bus kon zijn. Maar dat was dus wel zo! In Rotorua hadden we dus voor de tweede keer afscheid genomen, en stond mijn host op me te wachten. Hij heet Geoff, enhm.. ja het is een hele aardige man! Malte was al in Rotorua maar hij kon de bushalte niet vinden, haha, dus we hebben hem opgepikt bij de pak’n save, de supermarkt, en toen was het nog twintig minuten rijden naar Geoffs huis. Daar werden we even rondgeleid, en wij konden verblijven op de zolder van de schuur. Echt een hele grote schuur en ook best een grote zolder dus! Daar heeft hij gewoon een aantal bedden staan, en daarnaast een hele huiskamer gemaakt, met banken en tv en eettafel me stoelen en alles! En zelfs een klein keukentje met koelkast enzo! En dan is er beneden een badkamer voor ons! Het is echt ideaal!! Dus we hebben lekker onze eigen ruimte! Zijn huis is ook heel mooi! Echt creatief met een aantal eigen briljante uitvindingen. Zo heeft hij een flatscreen tv aan een badkamer stang (zo’n ding waar normaal een douchgordijn aan hangt ofzo, maar dan dikker) En je kunt dus op de één of andere geniale manier die tv die daar aan hangt, twee meter heen en weer schuiven en zelfs helemaal ronddraaien. Zo kan hij zowat overal in z’n huis tv kijken! Haha! En hij heeft een bank met een mooi soort kleurenpatroon door geschilderd op de muur, waardoor het bijna lijkt alsof die bank ook geschilderd is! Of nouja.. het is lastig uit te leggen, maar wel echt mooi!

Dan heeft hij een hele mooie veranda met een grote tafel, en daaromheen planten en rozen en bloemen en weet ik het wat allemaal! In zijn huge tuin staan verder heel veel fruitbomen. Appels, peren, citroenen, pruimen. Niks is nog echt goed rijp, maar het ziet er wel heel leuk uit! En hij heeft een groentetuin, met aardbeien en sla en pepers en vast nog veel meer dingen wat ik nog niet echt goed heb bestudeerd!

Geoffs werk is dat hij andermans grond een soort verzorgt. Zo’n 80 procent van de huizen hier in de buurt, zijn vakantiehuizen, en dus zijn de bewoners er niet altijd. Blijkbaar huren ze dan dus Geoff in om hun grond te onderhouden. En met grond bedoel ik ook echt geweldige stukken eigendom. Vandaag bijvoorbeeld, hebben we gewerkt in een soort bostuin met een geweldige waterval en rivier en heel veel palmbomen en andere planten. Als een soort stuk regenwoud. En dat heeft iemand dan gewoon opgekocht. Voor 9 miljoen geloof ik, dat Geoff zei. En dat geloof ik zo! Want het was echt geweldig! Alle huizen zijn aan het meer, dus je hebt sowieso overal geweldig uitzicht, en nou ja de meest mooie planten en bloemen kunnen hier groeien dus het is gewoon prachtig!

Maar even terug naar het begin. We kwamen hier aan en hebben een beetje uitgerust. Daarna moesten we alleen even een auto schoonmaken van binnen en buiten! Dat was wel leuk eigenlijk! Sowieso is het leuker om samen te werken dan alleen. Dus dat ging allemaal goed. Het werk is elke dag ongeveer 3 uur, dus dat is echt niet lang! ’s Avonds kwam er visite, en hebben we met hen gedineerd. Was wel echt heel erg koud buiten! En we aten dus buiten!! Wow.. iedereen zat daar echt te bevriezen. En we hebben daar tot best laat gezeten. Geoff kan wel heel goed koken! Dus dat is een voordeel! Sowieso is het luxe dat ik nu na 4 maanden eens een keer niet hoef te koken! Heerlijk! Maar ik was blij toen we lekker naar ons huisje konden, en gelukkig vonden we ergens onder de stof nog een soort kacheltje, wat denk ik de reden is dat we het afgelopen nacht hebben overleefd. Dat plus dat ik in m’n lange broek en 5 lagen t-shirts en truien heb geslapen! Haha! Maar goed, toen had ik het wel warm, dus het zal de komende nachten ook wel goed komen dan.

Vandaag, zoals ik al eerder zei, hebben we dus gewerkt op een geweldig mooi stukje grond! We moesten dode takken oprapen en van de bomen afknippen en allemaal op een stapel leggen. Dat duurde nog best lang! Maar het was best leuk werk! Vooral als je in een stukje paradijs werkt, met een waterval en palmbomen en allemaal mooie paden. Het was echt goed. En die drie uur waren natuurlijk zo om. Dus toen zijn we weer teruggegaan naar Geoffs ‘property’ en zijn we uiteindelijk gaan tennissen! Haha hij heeft een tennisbaan! Niet te geloven! En ook al kan ik natuurlijk niet echt tennissen, ik ben wel fanatiek, dus uiteindelijk lukte het wel aardigJ Ik vond het ook wel heel erg leuk eigenlijk! Haha! Daarna hebben we zelfs nog even gekayakt op het meer. Alleen bleken de kayaks veel water binnen te laten waardoor het niet helemaal succesvol was in het bewolkte en redelijk frisse weer. Dus dat bewaren we voor een keer als de zon schijnt!

Als avondeten had Geoff kip met patat voor ons gemaakt! Echt heerlijk! Haha! Het is echt een soort paradijs hier! Ik vind het helemaal goed. Zelfs gratis internet!

Alleen beetje lastig dat hier geen supermarkt in de buurt is. Het is echt een klein beetje the middle of nowhere. Daar hadden we allebei niet echt rekening mee gehouden. We hadden tot nu toe dan ook niet echt veel te eten! Haha! Daarom ben ik ook de hele tijd nogal hongerig. Maar we hebben geregeld dat we morgen met iemand anders mee kunnen rijden naar Rotorua en dan kunnen we boodschappen doen. Ontbijt, lunch.. misschien wat chocolade.. haha! Ik denk dat dit een goede week gaat worden!

Wim

Dit klinkt echt leuk.
Geniet er maar lekker van.