ishapersoon.reismee.nl

Weg uit Napier

Dit zijn mijn laatste dagen in Napier. Ik heb mijn plan uiteindelijk omgegooid, want Janine kon toch niet komen werken, en dus is zij anderhalve week geleden verder gaan reizen. Op het moment dat zij had besloten om weg te gaan, moest ik ook bedenken wat ik nu wilde. Wilde ik nog drie weken blijven werken? Op zich wilde ik dat wel, het werken was een stuk leuker geworden. Naast de Duitse meisjes, was er ook nog een Nederlands stel die week begonnen met werk. En het was allemaal echt een stuk gezelliger! Maar wilde ik nog wel drie weken in mijn eentje in dit hostel blijven? Dat eigenlijk niet. Dus had ik besloten om in plaats van drie, nog twee weken te blijven werken. En ik kwam op het idee om daarna nog één week te gaan wwoofen (werken voor accommodatie bij een familie op een boerderij). Omdat ik niet zo veel zin had om dat alleen te doen, heb ik contact gezocht met een Duitser die ik in Nelson had ontmoet. Wij hadden toen al tegen elkaar gezegd, dat we eventueel nog een keer samen zouden kunnen wwoofen. En nu kwam dat dus even mooi uit! Hij vond het ook een goed plan, en dus hebben we gezocht op internet naar hosts (families) die ons wel bevielen. Hij was op dat moment nog aan het reizen, dus we hebben apart gezocht, maar waren het wel snel met elkaar eens. We hadden een aantal hosts een mail gestuurd of we daar terecht konden. Van twee hosts kregen we een positief antwoord, dus we konden nog kiezen ook! Haha! De één was op een commerciele kiwifarm, waar we (denk ik) hard en lang moeten werken in de kiwi-orchards. Maar ze hadden wel een zwembad in de achtertuin:p haha! De tweede was eigenlijk geen boerderij, maar gewoon een huis met een grote moestuin denk ik ofzo. Een alleenstaande man (daar zou ik dus in m’n eentje nooit heen gaan, maar nu ik met Malte (die Duitse jongen ga, is dat wel oké) waar we 2,5 uur moeten werken per dag voor accommodatie en avondeten. Dus dat is niet gek! Verder is zijn huis aan een meer, en kunnen we gratis kayaks gebruiken en hij blijkt zelfs een tennisbaan te hebben! Haha, dus uiteindelijk hebben we hem gekozen. Ik denk dat we daar veel minder lang en minder hard hoeven te werken.

Verder had ik het plan om nog naar het andere hostel te gaan. Ik had het hier nog steeds niet echt naar m’n zin, en dus dacht ik om naar het Waterfront Hostel te gaan, wat van dezelfde eigenaar was. Dan kon ik dus wel mijn baan houden, maar zou ik alleen elke ochtend naar het hostel moeten lopen waar ik eerst zat, omdat we vanaf daar met de auto naar ons werk gaan. Maar goed, dat was allemaal leuk verzonnen, alleen dat hostel zat dus helemaal vol. Dus uiteindelijk is dat niet doorgegaan en ben ik hier in dit hostel gebleven. Mijn eerste weekend zonder Janine was wel even moeilijk. Ik moest er wel aan wennen om weer alleen te zijn. Maar daarna ging het alleen maar beter. Er waren een aantal leuke(re) mensen aangekomen in het hostel, en ik ben dan ook twee avonden wat wezen drinken, en eentje naar de bioscoop geweest met een groep mensen. Op het werk was het ook super leuk! Haha, het was echt gezellig allemaal. Het weer was nog steeds heel afwisselend. Vaak regen, af en toe heel warm. Alleen normaal mochten we altijd naar huis als het ging regenen, nu had de baas een aantal regenjassen aangeschaft, waardoor we met z’n allen met knalgele dikke jassen veel uren in de regen hebben moeten werken. Op zich niet heel erg, want zo kon ik wel geld blijven verdienen. Alleen ben ik wel heel erg verkouden geworden, ik denk ook wel een beetje daardoor. Ik heb nu weer eens erge keelpijn! Ik hoop dat het snel over gaat.

Maar goed, afgelopen week merkte ik al dat er een stuk minder werk te doen was dan de weken daarvoor. Dinsdag moesten we opeens onkruid wieden, en dat zegt al genoeg. Dat is het meest zinloze werk wat we tot dan toe hadden gedaan! Dus aan het eind van de dag hoorden we dan ook dat we woensdag een dag vrij hadden. Er was niet genoeg werk. Ik baalde daarvan! Normaal had ik het misschien wel lekker gevonden, maar ik vond het echt leuk om te werken nu, en nu had ik nog maar 2 dagen over om te werken! De tijd ging veel te snel!

Maar m’n vrije dag was uiteindelijk niet verkeerd. Want ik ben op een tour gegaan naar Cape Kidnappers. Dat is echt een geweldige plek! Je hebt het strand, met allemaal hoge kliffen daar tegenaan. Je kunt er dan ook alleen heen als het eb is. En dat was het alleen nog woensdagmiddag. Of ik zou zondagochtend om 7 uur ’s ochtends moeten gaan. Maar dat vond ik een beetje vroeg haha! En ik wilde al vanaf het begin dat ik hier in Napier was, nog een keer naar Cape Kidnappers. Dus het kwam wel goed uit dat ik die woensdag vrij had! Het weer was ook goed! We gingen met een groep op een aanhanger achter een tractor zitten. En zo hadden we een tour over het strand. Het was echt zo mooi! Al die kliffen aan de zee! En er waren ook Gannet-kolonies. Dat zijn hele grote vogels. Best mooi ook, ik heb ze op de foto staan. Er was één hele grote kolonie, boven op de cape. Na anderhalf uur op de tractor, hebben we drie kwartier naar boven gewandeld om de vogels te zien. Die zitten daar met honderden tegelijk kleine Gannetvogeltjes te krijgen. Haha echt leuk! Het was ook gewoon zo leuk om weer eens mooie natuur te zien, en even weg te zijn uit Napier.. Het was echt een topdag! De gids was ook heel goed, en heeft ons de hele weg vermaakt met allemaal informatie en verhalen.

Donderdag was ik weer blij dat ik kon werken. We moesten weer alle paprika’s snijden. Maar toen we daar mee klaar waren om twaalf uur, hoorden we ineens dat er geen werk meer was tot maandag. Shit hee! Ik vond het echt klote! Nu was het werken dus opeens afgelopen voor mij. Ik baalde daar echt van. Vooral omdat ik al een beetje moeite had om het af te sluiten. Als ik langer in Nieuw-Zeeland was gebleven, dan had ik hier zeker nog wel een paar weken willen werken. Alleen had ik dan alsnog wel naar een ander hostel verhuisd. Nou ja, ook al was het nu zo plotseling afgelopen, in principe had ik anders ook nog maar anderhalve dag kunnen werken. Dus ik heb me erbij neergelegd, en ben gaan genieten van mijn vrije dagen. Dat was ook wel lekker, ook al ben ik nu wel een beetje ziekerig met m’n keelpijn enzo. Het weer is ook echt verschrikkelijk! Het stormt alleen maar! Het regent en waait heel hard.

Ik ben gister nog even met twee nieuwe Vlaamse meisjes naar wat stranden gereden, en ’s avonds uit geweest. Vanavond komen er als het goed is een paar meiden van het werk wat drinken in Napier, dus dat is wel heel erg leuk!

Ik ga maandag met de bus naar Rotorua, en dan worden we daar opgepikt door onze host. Ik ben benieuwd! De tijd gaat echt snel. Mijn vijf maanden zitten er bijna op. Het is echt gek want ik ben heel erg gewend geraakt aan Nieuw-Zeeland. Ik zat laatst een aflevering Gooische vrouwen te kijken op mijn laptop, en toen zag ik een geel nummerbord! En ik vond het zo vreemd haha! En hetzelfde met rechts rijden, dat vind ik er nu ook opeens vreemd uitzien. Ik weet bijna niet meer hoe Nederlands briefgeld eruit ziet! Ik vraag me af waar ik allemaal nog meer aan zal moeten wennen als ik weer in Nederland ben. Ik denk dat ik vooral de natuur ga missen, en de vrijheid van het reizen. Maar ik heb nog drie weken over, en daar ga ik zeker van genieten!

Jorn

Wooow je bent hier een stuk enthousiaster over het werk dan toen haha wij zijn er nu ook weg! We konden nog maar 2,5 dagen werken per week. Werken nun7 dagen per week in een packhouse.

Veel plezier nog met je laatste week!

Isha

Haha ja klopt:) Maar in vergelijking met de weken voordat de Duitse meisjes en jullie kwamen, waren de laatste twee weken ook echt leuk!! Haha!! Ik bedoel, het was sowieso goed voor me om te werken even, en ook al was het werk niet altijd even interessant, ik vond het wel gezellig;) Maar ik ben dan blijkbaar toch op het goede moment gestopt! In ieder geval goed dat jullie meteen nieuw werk hebben gevonden!!