ishapersoon.reismee.nl

Mijn reis is begonnen

Ik ben nu in hét surfplaatsje van Nieuw-Zeeland: Raglan. Afgelopen zaterdagochtend werd ik opgehaald door de bus, en ben ik vertrokken uit Auckland. Op naar Hahei. Een klein plaatsje aan de oostkust. Het was een leuke busreis. Het begon al dat ik heel toevallig naast een Nederlands meisje kwam te zitten, die heel aardig was. Vervolgens moesten we van de chauffeur gaan speed-daten. De mensen aan het gangpad, waaronder ik, zijn zowat de hele bus doorgelopen om telkens naast een ander iemand te gaan zitten. Haha het was wel heel droog. En het werkte ook nog! Want in 20 minuten kende je de halve bus. Waren veel leuke mensen. In totaal nog 4 Nederlanders! Haha ik wist niet wat ik meemaakte, want tot nu toe waren zo nogal zeldzaam! Maar goed ook andere aardige mensen uit allerlei landen. Je kon je opgeven om te gaan seakayakken. Dat wilde ik zeker doen een keer! En deze tocht was volgens de chauffeur de tocht waar je het meeste voor je geld kreeg zeg maar. Een mooie tocht, maar niet heel duur. Dus dat ging ik doen! Ondertussen heeft de buschauffeur ons trouwens allemaal dingen verteld over de omgeving enzo. Wel heel leuk! En toen we bij ons hostel aankwamen moesten we als een gek omkleden en naar het strand. Het was echt vet!! Mooi ook daar!! Wauw, en gewoon dat je op de zee bent.. is wel wat anders dan kanoën in het westland, haha. Maar ja soms zelfs behoorlijk heftig ook, er stond een vrij harde wind en er waren soms nog best hoge golven. Maar ja dat is altijd leuk juist, maakt het lekker spannend. We zijn naar de cathedral-cave gekayakt, waarvan ik nog steeds echt niet begrijp waarom die zo heet. Hij lijkt echt totaal niet op een cathedraal. De gids heeft telkens wel dingen verteld over de Maori en geschiedenis enzo… maar ik heb er eigenlijk helemaal niks van verstaan. Dat was wel jammer. Maar met die wind en het water… en het accent misschien.. heb ik niks gehoord, maar zeker wel genoten. Bij die grot was een wit strand, waar we een pauze hadden. En echt vet grappig, konden we daar warme chocolademelk, cappucino, café latte, thee, en nouja alle soorten koffie bestellen bij de gids. Die haalde van alles uit zijn kayak en heeft daar op zijn gemak op het strand, op een kleed, de heerlijkste warme dranken zitten maken. En koekjes:P haha maar die had hij vast al zo meegenomen. Na een half uur zijn we weer vertrokken en om een eiland heen gekayakt, waar we pinguïns hebben gezien!! Echt vet! Haha mijn eerste pinguins in het wild! Daarna nog door een soort grot, wat best spannend was met al die golven. Haha ik vond het echt superleuk! In totaal zijn we ongeveer 3 uur weggeweest. Terug bij het hostel, gedouched en onze gids was een BBQ voor ons aan het voorbereiden. Was allemaal heerlijk! Na het eten zijn een paar gekke fransen eropuit gegaan om hout bij elkaar te zoeken. Want het was KOUD!!:O Woow echt heel koud! Leek wel winter! Maar gelukkig kwamen de fransen na een uur terug met het bericht dat ze een vuur hadden gemaakt op het strand. NiceJ En ik heb geen idee of dat het een feestdag was ofzo, maar er was heel veel vuurwerk op het strand. Dus wij warm bij een vuurtje, om ons heen vuurwerk, iemand gitaar aan het spelen. Heel gezellig!! Er kwamen ook steeds meer mensen bij. Ook nog andere mensen die aan het rondreizen waren en niet bij onze groep hoorde. Haha ik heb wel grappige mensen gesproken die avond. Die gekke fransen boeken nergens hun hostel, maar omdat ze in de groep opgaan merkt niemand echt dat ze niet geboekt hebben. En dan slapen ze in de lounge ofzo. Best slim:P haha. Maargoed het was dus echt een topdag!

De volgende dag zijn we weer vroeg vertrokken, op weg naar Raglan. Daar kwamen we in de middag aan bij een hostel tegen een berg op. Een hele mooie plek in het bos, en ook vlakbij het strand. Alleen wel ver van het dorp vandaan. Ik had dan ook helemaal geen bereik met mijn mobiel. Het regende al de hele dag. Een groepje is gaan surfen, maar ik had ervoor gekozen dat maar even niet te doen. Ik was best moe, en als ik zou willen surfen kon ik dat nog een van de andere dagen doen aangezien ik al had besloten hier wat langer te blijven. Dus heb ik een beetje gerelaxed enzo, en met een Nederlandse jongen samen tortilla’s gemaakt als avondeten. Na het eten heb ik met nog een paar anderen een videoband gekeken, waarvan de kwaliteit ons op een gegeven moment in de steek liet. Maargoed, het was allemaal heel gezellig. Ik wilde alleen toch niet daar in dat hostel blijven, in verband met bereik, en heel duur internet, en gewoon nogal ver weg zijn van de bewoonde wereld. Ik zou ingewikkeld moeten gaan doen voor boodschappen enzo, en daar had ik toch niet heel veel zin in. Bovendien was het heel slecht weer, en heel koud, en moest je voor alles in dat hostel naar buiten (wc, douche, keuken). Ik had dus besloten om naar een hostel in het dorp te verhuizen. Ik ben die volgende ochtend dus vroeg met de bus meegegaan en ben uit de bus gestapt in het dorp. En daar ben ik nu. Ik zit in een heel mooi hostel! Met jacuzzi en sauna en hangmatten.. En haha dit is echt niet te geloven: elektrische dekens!! Woow. Haha!! Superchill. Ze hebben veel dvd’s en tv’s en gezellige zithoeken. Het enige is dat ik weer heel erg moet wennen. Een nieuw hostel, nieuwe mensen, een andere sfeer. Ik kende net alle mensen in de bus, en voelde me op mijn gemak met hun, en nu ben ik weer alleen en moet ik weer een soort ‘overnieuw beginnen’. Dat is best lastig voor mij. Ik vind de mensen hier tot nu toe ook niet heel gezellig. Een iers meisje bij mij op de kamer, die echt iritant is! Ze praat en ze praat en ze praat, en niet normaal snel, begrijp er niks van.. Maar goed, als ik haar een beetje ontwijk voor zo ver het kan…

Ben vanochtend wezen wandelen. Wel heel mooi hier! Er hangt echt een rust, een stilte hier. Vind ik trouwens op veel plekken tot nu toe (behalve Auckland). Echt vredig. En de huizen zijn allemaal apart. Ik vind het een beetje lijken op vakantiehuisjes. Veel huizen hebben maar een verdieping en zijn dus laag, met een laag dak en veel van hout. En dan een fletse kleur en een klein tuintje erbij. Nou heb ik gehoord dat hier ook wéér een vakantiehuisje van Jack Johnson staat (vraag me af hoeveel hij er heeft!), dus misschien zijn veel huizen ook wel vakantiehuisjes. Maar toch heb ik ze overal gezien, en valt het me echt op dat het zo verschillend is met andere landen.

Tijdens het wandelen kwam ik een museum tegen, waar ze een gratis tentoonstelling hadden. Dus daar ben ik ook even wezen kijken. Zaten indrukwekkende beelden en schilderijen tussen!

Wat verder precies mijn plannen zijn weet ik nog niet. Ik wilde hier misschien kijken voor een baantje, maar ik merk ook wel dat ik hier niet heel lang wil blijven. Daarbij heb ik mijn plan een beetje omgegooid. Ik denk dat het moeilijk is voor mij om telkens een groep te verlaten en me ergens druk te gaan maken over een baantje. Daarom heb ik het idee om zoveel mogelijk eerst door te reizen. Natuurlijk als ik het ergens super leuk vind, en ik vind werk, kan ik er langer blijven. Maar in principe wil ik me er niet te druk over maken. Dan ga ik eerst gewoon alles zien, en genieten, en met een groep reizen. Als ik dan mijn reis gehad heb, kan ik misschien beslissen waar ergens in Nieuw-Zeeland ik wel zou willen werken, of misschien dat ik er dan achter kom dat ik helemaal niet wil werken. Dan heb ik een geweldige reis gehad, en kom ik terug naar Nederland, om daar alles weer terug te verdienen wat ik hier uitgegeven heb.

Zoiets. Nou wil ik sowieso nog wel graag wooffen, dus op een boerderij helpen in ruil voor accommodatie. Ik heb al wat contact gehad met families, en misschien dat ik dat dus tussen mijn reis door wel ga doen.

Ik ga het allemaal zien. Misschien dat dit plan er over een paar dagen weer heel anders uit zie, maar op dit moment denk ik dat dit het beste voor me is. Dan heb ik wat meer rust, en kan ik gewoon echt gaan genieten, zonder dat ik het gevoel heb dat ik eigenlijk een baantje zou moeten hebben of vinden.

Wim van der Knaap

Isha, je hebt groot gelijk.
Werken kan je, je hele leven nog doen.
Veel plezier

Nelleke

Hee Isha!!!
Leuk om jouw verhaal te lezen!!! Ben benieuwt hoe jij de komende maanden je dagen gaat vullen! Als je maar 1 ding doet: genieten!!! Gezellig met anderen avonturen beleven!!
Ik spreek je gauw! LiefsXXX

Nadine

Hey lieve Izzebis!
Had van Peter de link van je blog gekregen, echt superleuk om te lezen lief! Pff vind het echt zo knap van je, als ik lees wat je allemaal hebt moeten regelen (vooral die eerste dagen)! Ben supertrots op je!
Ik hoop dat je het ondertussen goed naar je zin hebt en dat dat Ierse kind een keer haar mond houdt, haha ;)
Geniet van elk moment, en hou ons op de hoogte want ik vind het superleuk om te lezen wat je daar aan de andere kant van de wereld allemaal beleeft!

Dikke zoen en heel veel liefs,
Nadine

Marc

Heee isha!

Weer een nieuw hoofdstuk van je reisverhaal, wat leuk! Ik lees dat je alweer een hoop leuks hebt meegemaakt, wat goed! Veel plezier en vergeet het allerbelangrijkste niet: geef al je herinneringen een mooi plekje in je geheugen anders krijg je er later spijt van ;)

kus!